15. kesäkuuta 2018

Vastan tuoksua talveksi

Meillä on vuosittain tapana tehdä muutama saunavasta pakastettavaksi.


Meidän vastasten hakureissu on aiempina vuosina ollut juhannuksen tietämillä. Tänä vuonna kesä on himpun edellä ja toisaalta olimme eilen lakkasuon kukintatilannetta katsastamassa ja tuumattiin jotta miksei voitaisi nyt tehdä vastat talveksi.



Vastat kääritiin mahdollisimman tiukkaan pakettiin talouskelmuun ja laitettiin pakastimeen mahdollisimman pian. Tiiviinä pötkönä eivät vie pakastimesta paljoakaan tilaa.


Kuinka mukava onkaan joulusaunassa oikea, aito koivuvastan tuoksu. Meidän huushollissa muut saunavastat käytetään joulun lisäksi pääsiäisenä ja muina erityisinä saunahetkinä esimerkiksi vieraiden kanssa. Tunnelma on aina juhlallinen.

8 kommenttia:

  1. Oi..oikein tulvahti nenään se ihana koivuvastan tuoksu:) Kiva kun saa talvellakin palan kesä tunnelmaa! Kaunista kesäpäivää ja mukavaa alkavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähällä vaivalla iso ilo. Tosin hieman sotkuahan siitä tulee saunoessa, mutta on se sen väärti.

      Poista
  2. Kukkiko hilla hyvin, toivottavasti ei tule hallaa! Aikasessa on kesä ollut ja varmaan nyt on sopiva aika tehdä vihtojakin, jotta saunoessa lehdet pysyvät kiinni. Vihdasta tulee niin hyvä tuoksu! Käytän vanhan vihdan leivinuunin arinan luutuamiseen.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vasta oli outoa, että osa oli selkeästi supulla ja osa oli kukassa. Eri aikaan kypsyvät ainakin tuolla suolla. Meillä vihdan jatkokäyttö on kuivuttuaan saunan pesässä 😀

      Poista
  3. Vasta tuo juhlatunnelman saunaan! Hyvä idea tuo kelmuun kääriminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se menee näppärään pakettiin. Olen joskus nähnyt folioon pakattuja vastoja. Kumpi tapa lienee ekologisempi, mene ja tiedä.

      Poista
  4. Hyvän ohjeen annoit pakastettavaan vastaan. Myö on kuivattu vastoja autotallinvintillä talaveks. Ihanan tuoksun antaa saunaan.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...