4. kesäkuuta 2018

Orvokki, kesän tuoja


Orvokki-istutus on aina osa kesää. Tänä vuonna sen paikka on ollut rappusilla, sattumalta maton kanssa sävyttäin. 


Tänä vuonna ihastuin kolmiväriseen orvokkiin.  Olen usein miettinyt, mikä orvokissa niin kiehtoo? Onko sen aikainen myyntiaika? Erilaiset värivaihtoehdot, jopa punaisia ja mustiakin tarjolla. Jokaiselle siis jotakin.


Kaivelin aiemmista blogipostauksistani tekstin pätkän koskien orvokin nimen taustoja. Koko tekstin löydät TÄÄLTÄ.

"Kaikille tutun orvokin, Viola, nimi on johdettu kreikan sanasta ion. Tarun mukaan Zeus rakastui nymfi Io´on ja muutti tämän valkoiseksi lehmäksi suojellakseen tätä mustasukkaiselta vaimoltaan Heralta. Orvokin Zeus loi lehmänmuotoisen rakastajattarensa ravinnoksi."


Näissä merkeissä siis mukavaa alkanutta viikkoa teille, jotka aloittelette työviikkoa ja meille jotka saamme nauttia lomasta! 

Ihaillaan Zeuksen luomaa orvokkia!



5 kommenttia:

  1. Tykästyin orvokkeihin itse tänä keväänä toden teolla. Ostin vähän liikaakin kun omalta parvekkeelta loppui tila, onneksi loput sai vietyä vanhempien takapihalle. Seinäkoriin kävi orvokin kanssa tosi hyvin lumihiutale, näyttää kauniilta yhdessä :)

    VastaaPoista
  2. Suloiset orvokit. Orvokeista löytyy nykyään ihan joka makuun.

    VastaaPoista
  3. Orvokit ovat todella kauniita, tykkään vallankin pienikukkaisista orvokeista.

    VastaaPoista
  4. Orvokit ovat ensimmäinen kunnon keväänmerkki. Tuovat toivon kesästä. Kauniitakin vielä.

    VastaaPoista
  5. Orvokit ovat kyllä yksi minun suosikki kukistani, sillä niistä saa koko kesän upeasti kukkivan pihankaunistajan niin helposti. Tämä kuvissa oleva kolmivärinen orvokki on kyllä kaunis. Tosi kiva katsoa näitä kukkakuvia ja haaveilla jo nyt keväästä ja mitä kukkaistutuksia mihinkin laittaa, kunhan se on mahdollista. https://www.taimimaa.fi/tuotteet

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...