6. kesäkuuta 2018

Pieleen meni, mutta ei haittaa


Viime marraskuussa hyödin sipulista elämäni ensimmäiset amaryllikseni. Ne kukkivat kauniisti toinen jouluna ja toinen ehti uudeksi vuodeksi.


Molemmat tekivät kolme kukkavanaa ja niihin kuhunkin neljästä kuuteen kelloa. Olin alkamassa vaihtaa niihin uutta multaa ja siirtämään ne toukokuulla ulos, huomasin yhden sipulin työntävän lehtien asemasta kukkavanaa.
  

Nyt se on aukaissut kaikki neljä kelloaan, onhan se komea! Saa nähdä ehtiikö tai jaksaako kukkia jouluksi uudelleen? 


Siitepölypallerolliset hetet otan aina pois kellon avauduttua, kello sotkeentuu rumasti keltaisella pölyllä. 

 

Poikkeuksellista kesäistä valkeutta!







7 kommenttia:

  1. Jopas onkin ollut komeaa kukintaa! En kyllä osaa ja uskalla sanoa, jaksaako sipuli kerätä viimeisen kukinnan jälkeen voimaa ensi jouluksi noin muhkeaan kukintaan, voinee mennä parikin vuotta, mutta yrittää aina kannattaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritetään. Onneksi on pari muuta hyödettävää sipulia. Ei kukitta jäädä.

      Poista
  2. Kaunista kukintaa todella. Valkoinen amaryllis vaan on niin kaunis.
    Kokeile istuttaa sipuli ulos lämpimään ja aurinkoiseen paikkaan ja lannoita reilusti esim. kanankakkarakeilla. Sipulit nauttivat lämmöstä sillä amaryllis on alkuaan trooppisesta vuoristosta lähtöisin. Maa ei saisi kuitenkaan kuivua liikaa joten kastelusta joutuu myös huolehtimaan.


    VastaaPoista
  3. Onpa kaunista kukintaa. Ja tuo valkea väri on niin upea.

    VastaaPoista
  4. On kommii tuo valakonen amarylis. Kukkapenkkiin vien kaikki amaryllikset, annan olla ruukussa muitten kasvien sejassa. Syksyllä ennen pakkasii tuon sisälle.

    VastaaPoista
  5. Upea ♥ Minä hamstrasin joulun jälkeen alesta useamman amarylliksen sipulin ja yritän nyt saada ne menemään ensi syksyyn, että saa sitten hyötää ne jouluksi. Tai ainakin yrittää. Ajoitus ei aina ole kyllä onnistunut...

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...