13. toukokuuta 2018

Varaslähtö kesään

Talvi oli todella runsasluminen. Siispä tuntuu ihmeelliseltä, että kevät on niinkin pitkällä kuin se nyt on. Viime viikon hellepäivät ovat edistäneet kevään joutumista. 


Valkovuokot (Anemone nemorosa) ovat kukassa jo näin äitienpäivänä, mikä ei meidän leveysasteilla ole useinkaan tapahtunut. 


Viime vuonna samaan aikaan toukokuussa fiilikset olivat aivan toisenlaiset. 

Palloesikko (Primula denticulata) on intoutunut kukkimaan, nuppuja tulossa vielä lisää. Muukin kukinta on tänä vuonna edellä ja rehevää.

Kevätesikoita (Primula veris) on pullahdellut nurmikosta sieltä täältä. Vielä en ole leviämisestä huolissani...

Scilla (Scilla siberica) on lempikukkiani, ehdottomasti. 

Krookusten (Crocus vernus) valkoisuus on niin kaunista, helteellä niistä oli lyhytaikainen ilo. 


Keltainen krookuspuska vaan tuuhistuu ja leviää. Ehkä pitäisi pian jakaa sipulit.Helmililjoja (Muscari armeniacum) istuttelin syksyllä lisää, sieltä nekin nyt vaan nousee.


Helmihyasintti on tämän kevään uusi tuttavuus, syksyn istutuksia tämäkin.

Tulevaan kesään on otettu pieni varaslähtö. Taitaa olla tulossa pitkä kesä!

4 kommenttia:

 1. Itsekin olen ällistellyt sitä, miten nopeasti kevät lähti edistymään, kun se valtava lumimäärö hävisi. Huhtikuussa vaikutti jo siltä, että kasvukausi on pari viikkoa normaalista myöhässä ja nyt ollaan taas aikataulussa. Viime vuonna kesä ei tullut oikeastaan ollenkaan. En muista kovin montaa t-paitakeliäkään olleen koko kesän aikana, joten nyt on ollut enemmän kuin mukavaa nauttia oikein hellekeleistä. Kauniin värinen palloesikko ja ihanat helmihyasintit. Mukavaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamerani vääntää violetin punertavaksi. Eli palloesikko on ihan perusvioletti.

   Poista
 2. Ihania kuvia,niin kauniita kevät kukkijoita! Krookukset on aina itselle olleet sellainen merkki, että nyt se kevät oikein todella on alkanut:) Ihan muutamassa päivässä täällä meillä kevät lopulta tupsahti. Tällaisia hellepäiviä monta peräkkäin niin äkkiä alkaa toivomaan pientä sadetta väliin:) Aurinkoa ja iloa viikkoosi❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on totta että kun on saanut ensimmäiset kylvöt ja istutukset maahan alkaa todellakin toivoa muutaman hellepäivän jälkeen sadetta, edes pikkuista. Sadevesisaavit kumisevat tyhjyyttään. Onneksi on vanha kaivo, josta voi nostaa vettä.

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...