27. toukokuuta 2018

Pelargoniailtapäivä



Vierailin lauantaina pelargoniaharrastajan luona ja lumouduin täysin näkemääni. Tämä oli niin ihanaa vaaleanpunaisiin kukkiin hössähtäneelle.

Munankuoripelargoni Sir Gareth. Liekö saanut nimensä Kuningan Arthurin legendan erään Pyöreän pöydän ritarin mukaan?

Etumainen pelargoni on Kaisa Kallio. Presidentti Kyösti Kallion vaimon, suosikkipelargoni. Lehdet ovat kivasti kaksivärisiä.


Elnaryds Miranda on Ruotsalaisen Karin Lund Hansenin jalostama. Ihanan hempeä...

Elnaryds Alexis kuuluu edellä mainitsemani Hansenin jalostamiin. Elnardys-pelargonioita on paljon erilaisia.

Ruusunnuppupelargoni Sweet Jess hurmasi hempeydellään. Lehdet lisäksi kivan kaksiväriset.

Ruusunnuppupelargoni Kronprinsesse Mary on häikäisevän valkokukkainen. Se on nimetty Tanskan kruununprinsessa Maryn mukaan. Itse odottelen vielä tämän kukintaa omalla kuistillani.

Appelblossom Rosebud -pelargoni on vanha lajike 1870-luvulta ja on ollut mm. kuningatar Viktorian suosikki. En ihmettele yhtään. Itse sain nauttia tällaisesta viime kesän, mutta en saanut valitettavasti talvetettua tätä viime talven yli. 

Tämä Quantock Double Dymond -enkelipelargoni oli pienikokoinen, ruukun halkaisija n. 5 cm! Aivan ihanan suloinen näin miniatyyriharrastajan silmin katsottuna. Kasvanee suuremmaksi aikaa myöten. 

Kyllähän se taisi pelargoniakuume todellakin iskeä. Näistäkin näkemistäni monesta tuli suosikkejani ja hankintalistalleni hankittavaksi jossakin vaiheessa. 

8 kommenttia:

  1. Hei Jaana, Oli mukava tutustua. Harmi vaan, kun lapseni eivät antaneet keskittymisrauhaa. (Ensi kerralla jätän kotiin.) Kronprinsesse Mary on kaunis, jotenkin hienostunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oli tutustua, Riikka. Lasten kanssa se vain on joskus tällaista. Pitkäänhän jaksoivatkin. Ensi kerralla Tere tulemas meille. Ollaan yhteydessä.

      Poista
  2. Toinen toistaan kauniimpia pelaguita. Noista ihanuuksista on parempi pysyä kaukana, sillä muuten iskee into hankkia niitä itselleenkin.

    VastaaPoista
  3. Suloisia pelargoneja, näista on todella vaikeaa valita suosikkia.

    VastaaPoista
  4. Ihania pelargonioita, tiedätpä niistä paljon! Muutenkin kiva blogi sinulla, liityn lukijaksi! :) Aurinkoisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  5. Hienot belargoniat . Minulla on muutama vanhoja ovat jo nyt ja yhden nimikin on "vanharouva" juuri siitä syystä. Talvetan ne mökillä sisällä. Lämpötilan ollessa 5-10 astetta silloin kun emme ole siellä.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...