18. heinäkuuta 2017

Kurkkumaistiaiset, oma vastaan osto, kuinka kävi?Eilen maisteltiin oman kasvihuoneen ensimmäistä kurkkua. Mukana arvostelemassa lukiolainen tyttäreni ja hänen ystävänsä, toisinaan hyvinkin tarkkoja mitä suuhunsa laittavat.


Makutestissä mukana paikallisen puutarhan kurkku vasemmalla. Sitä ostamme aina kun sitä on tarjolla. Se on mielestämme ollut parasta mitä paikallisissa marketeissa myydään. Ulkolaista emme ole ostaneet vuosiin.

Oikealla on oman kasvihuoneen kurkku. Ensimmäinen lajissaan. 

Raati totesi yksimielisesti, että oma kurkkumme oli maultaan hieman makeampi. Niinpä ostokurkku oli oman kurkkumme maistelun jälkeen vetisen makuinen.  Rakenne ja tuntuma suussa oli samanlainen. 

Oma kurkku vei selkeän voiton. 


Oikein tyytyväisenä seuraan seuraavien kurkkujen kasvua, tai siis oikeastaan vesi kielellä odottelen...
5 kommenttia:

 1. Samoissa puuhissa olemme olleet mekin. :) Omalta parvekkeelta on saatu kaksi kurkkua ja makeampia ovat kuin kaupan kurkut. Mitä lajiketta kurkkusi on? Meillä satoa tuottanut on Euphya. Toinen on Tasty Green, jossa on vasta ihan pieniä kurkunalkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkuni on myös Euphya. Olin aivan unohtanut lajikenimen. Olin ottanut puutarhalla asioidessa nimilapuista kuvat, piti oikein käydä kuvasta lunttaamassa. Kurkkuja on paljon tulossa. Tähän päivään mennessä syöty jo kaksi kurkkua. Kolmas pitänee ottaa huomenna... ihanaa aikaa!

   Poista
  2. Hauska sattuma! Uskomattomat erot eri lajikkeissa. Taidan laittaa tuota Euphyaa myös ensi vuonna.

   Poista
 2. Minäkin hain tänään ekat tämänvuotiset kurkut, kohta maistellaan:)

  VastaaPoista
 3. Omat kurkut ovat kyllä mielestäni parempia kaupan vastaaviin verratessa.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...