31. heinäkuuta 2017

Heinäkuun loppu kasvihuoneella

Kasvihuoneessa on tapahtunut ilahduttavaa edistymistä kasvussa. Eletään heinäkuun viimeistä päivää. 


Maissi on venähtänyt jo kattoon.


Maissin kukinto lähempää.Toinen maisseistani näköjään kukkii kuten heinät, siitepöly varisee koskettaessa pölypilvenä. Lehtihankoihin on tullut lehtiruusukkeet, ilmeisesti näihin on tulossa maissintähkät... 

Maissin kasvun seuraaminen on  uutta ja tosi mielenkiintoista minulla nämä ovat ensimmäiset kasvatuksessa.


Tomaatit on kasvaneet jo kattoon. Latvat on pitänyt katkaista kaikista neljästä. 


Kirjava tomaatti 'Red Zebra' näyttää kirjavalta jo raakanakin. 'Tanskan viennin' ensimmäisten terttujen tomaatit punertaa.


Uutta kukkaa vielä tulossa melkoisesti. Latvojen typistämisien jälkeen kasvu keskittyy onneksi hedelmiin...


Ruukkutomaatin lehtiä on pitänyt poistaa, että tomaatit pääsee kasvamaan. 


Chili punertaa jo kärjestään. Kuistilla kasvavat saman lajikkeen chilit ovat ihan vihreitä vielä. Kurkku on ollut yllätys tuottavuudessaan. Yhdestä kasvista olen saanut jo syödä monta kurkkua.

Lisää on tulossa siihen tahtiin, että kurkun syönti alkaa käydä pian jo työstä vaikka olemme lahjoittaneet muutaman sukulaisille. On varmaan katseltava jo kurkkupikkelsien ohjeita.


Paprika on nurkassa hieman piilossa ja piilottelee tuotoksiaan.Basilikat ovat kasvaneet tomaatin juurella todella hyvin.


Tämän aamun satoa kasvihuoneesta ja kasvimaalta.

4 kommenttia:

 1. Näin loppukesästä kevään ahkeruus palkitaan. Kyllä omat kurkut ja tomaatit maistuvatkin maukkailta. Voitit blogini arvonnassa :).

  VastaaPoista
 2. Meidän kasvarissa tomaatit eivät vielä yhtään punastele. Kurkkua sen sijaan on syöty urakalla ja aikamoisia jötkäleitä olen lahjoittanut naapureille ja sukulaisille. Nyt kurkkuun on tullut hometta, joten vesisateet saisivat loppua ja aurinko paistaa vähän enemmän. Oven ja ikkunan aukaiseminen yksistään ei näytä riittävän.
  Lueskelin myös aikaisempia postauksiasi. Kiitos, että kävit kommentoimassa blogiini, sillä näin löysin tieni tänne ja taidanpa jäädä vakioseuraajaksi.
  Luin juttusi sembramännystä. Myös tavalliset männyt tuottavat valtaisan määrän havunneulasia ja muuta roskaa. Naapurin pihalla kasvaa lukuisia isoja mäntyjä. Heidän pitää tyhjentää rännit kerran kuussa, sillä muuten neulaset tukkivat ne. Nyt he suunnittelevat taloa lähinnä olevan männyn kaatamista, sillä isot kävyt tekevät heidän uuden autonsa kattoon lommoja pudotessaan maahan. Edellistä autoa säilytettiin tallissa, mutta tämä ei korkeutensa vuoksi talliin kunnolla mahdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta. Minulla oli kurkussa ihan alussa hometta tyvessä ja pelkäsin sen katkaisevan koko kasvin. Leikkasin muutaman alalehden pois, että ilma kiertäisi tyvessä paremmin. Onneksi sain kurkun pelastettua. Meilläkin jaetaan kurkkuja toisille. Mikä lienee tilanne sitten, kun toinenkin haara alkaa tuottamaan syötävää. Luin jostain, että kurkun voi antaa kasvaa kaksi tai kolmihaataisena. Ihana kasvi helppoudessaan. Tuon mäntyongelman ymmärrän. Suurissa puissa talojen läheisyydessä on sekin haaste että kovissa myrskyissä ne voivat kaatua rakennusten päälle. Rakennusvaiheessa juuristo on saattanut vioittua ja sopivansuuntaisessa tuulessa... Ollaan mekin puntaroitu mäntyjen kohtaloa, toistaiseksi saavat olla.

   Poista
 3. Hyvässä kasvussa on siulla kaikki kasvihuoneessa! Mie tutustuin Tanskanvienti tomattiin aikonaan emäntäkoulussa, se on vanha lajike ja yhä käytössä.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Perhoset puutarhassa

Puutarha , joka on rikas kasvustoltaan, tarjoaa suojaa ja ravintoa monille erilaisille perhoslajeille. Niittykasvit houkuttelevat kotipihal...