18. heinäkuuta 2017

Kate kasvimaalle

Olen aiempina vuosina harrastanut kasvimaalla katteen käyttöä, helpoin omakotiasujalle se oli yksikertaisimmillaan nurmikon leikkuujätteen hyödyntämistä. Muutaman vuoden katteen käytön jälkeen multa kasvoi enemmän rikkaruohoa (heinää, voikukkaa, rönsyleinikkiä jne...) kuin kylvettäviä kasveja. Loppukesästä, kun nurmikon leikkuujätettä tullut riittävästi rikat alkoi kasvaa katteen läpi. 

Nyt uudessa kasvimaassa en ole käyttänyt ruohokatetta. Raparperin alle kylläkin olen silpunnut katteeksi kaikki sen lehdet. 

Tässä päivänä muutamana netissä tuli vastaan mainos hamppukatteesta. Totesin sen ainakin olevan rikkaruohovapaata. Olisi myös sataprosenttisesti kotimainen tuote, eikä hinnan kirossa. Etanatkin karttaisivat katetta. Syksyllä voisi kääntää katteen mullokseen. Olin kahden vaiheilla, jäin miettimään. 

Kunnes eräänä päivänä sain viestin pihaharrastajatuttavaltani. Hänen kanssa tilasimme pari laatikkoa. Kokeillaan sitten. Laatikko ilmestyi pihalleni. 


Katsotaanpa kuinka salaatin lehdillä juhlivien etanoiden käy, kun salaattipenkki ympäröidään katteella. 


Isosta laatikosta riittää katetta levitettäväksi joksikin aikaa...


Nyt salaattikin pysyy sateella siistinä eikä tule multaroiskeita. Purjokulta on edelleenkin hyvin laihanlainen. 


Kyllähän tuo kasvimaa ainakin hieman siistimmältä näyttää. 

3 kommenttia:

  1. Jännä kokeilu. Enpä olekaan hamppukatetta kasvimaallani käyttänyt.

    VastaaPoista
  2. Kerron kokemuksia asian tiimoilta. Facebookissa olen mainokseen törmännyt, niin tämä tuttavanikin.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Perhoset puutarhassa

Puutarha , joka on rikas kasvustoltaan, tarjoaa suojaa ja ravintoa monille erilaisille perhoslajeille. Niittykasvit houkuttelevat kotipihal...