17. elokuuta 2017

Ollako pettymys vai ei...

Postilaatikosta keväällä löytyi kasvikuvasto, joka oli täynnä mitä ihanampia pistokkaita. Silmään pisti sinivalkoinen verenpisaran kukka, jota mainostettiin Suomi 100 vuotta -logolla. 
Innostuin tästä kukan puhtaasta sinivalkoisuudesta ja tilasin mm. yhden setin pistokkaita.

Pistokkaat istutettiin kookosmultaan.
Kesällä taimet pääsivät ulkoilemaan, mutta kukkimaan innostuivat vasta elokuussa.
Nuput odottivat aukeamista pitkään, pitivät jännityksessä.
Neljä päivää sitten ensimmäiset nuput avautuivat. Yllätys oli alkuun melkoinen. Mitä! Kukinto ei ollutkaan sinivalkoinen vaan vaaleanpuna-violetti!
Ensin ajattelin kukinnon värin muuttuvan ajan myötä, mutta neljä päivää vanhan kukan väri on muuttumaton. Googlen kuvahaun mukaan 'Blue Sarah' voi olla joko sininen tai violetti. 
Mutta toisaalta kukka on suurikokoinen ja kauniin värinen. Yllätyksen tuoma pettymys on laantumassa. Tätähän se on useasti kasviostoissa, ollaan ostamassa vaaleanpunaista pionia ja se osoittautuukin punaiseksi. 


Kasvi on kooltaan roteva, joten tulevina vuosina odotettavissa runsasta kukintaa, jos talvetus onnistuu...

16 kommenttia:

  1. Voi ei, ei tullut ihan sitä mitä tuli tilattua! Mutta onneksi kukka on kuitenkin kaunis myös erivärisenä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meni pari päivää harmituksen vallassa, mutta näitä on sattunut ennenkin. Ei ollut ensimmäinen kerta kun kasvin väri tai lajike ollut muuta kuin ostohetkellä luultu.

      Poista
  2. Voi harmi! Tällaiset yllätykset ovat aluksi ikäviä, kun oikein on tietynlaista kukintaa odottanut. Todella kaunis tuo on kuitenkin tämänkin värisenä! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä yllätyksiä tulee silloin tälläin. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Harmi tosiaan ettet saanut sitä mitä odotit..mutta kyllä on kaunis tuokin vaihtoehto😍Toivotaan että se talletus onnistuisi👍Kaunista viikonloppua sinne💕☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime talvena talvetin kaksi verenpisaraa, kokeiluna. Toinen selvisi. Pistokaslisäys onnistui ja nyt verenpisaroita on entisten lisäksi. Hieman karsiutumisen varaa. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Nätti on tuokin kyllä ja näköjään hyvin viihtynyt :) Laitoithan palautetta väärästä väristä? Voisit saada jonkinlaisen korvauksen. Verenpisarat ovat kyllä aivan ihania <3 Tervetuloa tutustumaan myös Maatiaiskanasen Elämää blogiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos blogivieratlusta. Enpä ole vielä laittanut palautetta. Nythän tuo tuli uusi katalogi yhteystietoineen. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Samoissa isänmaallistunnelmissa tilasin samasta firmasta myös Blue Sarah -verenpisaran taimia. Violetti näyttää olevan mullakin. Olen pettynyt, olisin nimenomaan halunnut sinivalkoisen, kuulosti ja näytti sen verran eksoottiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin se suomenlipun sininen väri houkutti. Eikä esitteessä ollut mitään mainintaa mahdollisuudesta, että kasvi voi olla violetti...

      Poista
  6. Kiva blogi sinulla, seikkailin aikaisemmissa postauksissasi, kauniita kuvia ja tuo kesäkukkakavalkadi oli huikea! Ihan mielettömästi kukkivat! Taidanpa jäädä samantien lukijaksi:) Sirkku Kukkia&Haaveita -blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi, Sirkku. Tämä kesä on ollut kesäkukkien kanssa hyvä, sade ei ole sotkenut kukintaa ja laimentanut lannoitusta.

      Poista
  7. Miulla ol viimekesänä tuota sammoo verenpisaroo, ei männy yl talaven, oisinkohan pitäny liian kuivassa?
    Huastoin siut viimepostissa Kiitollisuushuasteeseen, jos kerkiit ja muuten halluut otahan huaste vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huasteesta, Ulla. Minulla alkaa sopivasti kesäloma, jolloin aikaa mietiskellä kiitollisuuden aiheita. Verenpisaraa pitänee kastella talvetuksen aikana hieman pelargoniaa enemmän. Minullakin kuoli viime talvena toinen verenpisaroista. Tosi Mukava lukea tekstejäsi, on niin kotoisan oloinen murre. Olen aiemmin asunut Savossa lähes parikymmentä vuotta.

      Poista
  8. Minulla on ollut tämä sama kukka jo muutaman vuoden. Olen tilannut sen todennäköisesti samasta paikasta kun sinäkin. Siitä on jossain postauksessakin kuva. Varmaan "kellarin aarteita". Olen saanut sen menestymään jo muutaman talven.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin vilkaisemassa postauksesi, minun yksilössä tuo sinisyys on kukissa vain hetken, sitten aletaan punertumaan liilaksi ja vanhemmat kukat ennen karisemista ovat jo täysin vaaleanpunaisia. Se ei oikeastaan tällaiselle pinkkifanaatikolle ole lainkaan paha juttu.

      Poista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...