17. kesäkuuta 2017

Kasvihuone haaveissaOlen haaveillut vuosikausia omasta kasvihuoneesta. Tänä keväänä päätin, että haaveilu loppuu ja tartun itse tuumasta toimeen. Niinpä pian varastossa oli kolme suurta pahvilaatikkoa, sokkeli, runko ja pleksit.


Epäonnekseni äitienpäivänä maassa oli lunta ja kaivuuhommat siirtyivät. Kävin kuitenkin merkkaamassa paikan, mihin se asettuisi. Paikaksi katsoin tontin aurinkoisimman paikan, hieman varjostusta aamulla ja illalla. Vieressä sopivasti kasvimaan viljelykehikot.


Käsipelillä kaivettiin pohat miehen kanssa. Ei tarvinnut lenkille lähteä työrupeaman jälkeen. Nurmiturve peräkärryyn ja alla olevalla mullalla tasoiteltiin pihan nurmikon epätasaisuuksia.


Tasoittelun jälkeen routaeristeiden vuoro. Myöhemmin lisättiin vielä tuohon keskellekin. Työ tekijäänsä opettaa.


Muutama kottikärryllinen kivituhkaa. Tuskastumiseen asti vatupassilla korkoja nurkkaharkoille ja laatoituselle.

Sokkeli valettiin kiinni harkkoihin kulmistaan.
Sitten avattiin kasvihuoneen palapeli esille. Onneksi osat oli erittäin hyvin merkitty. Kesäloma alkamassa fiilis innostunut. Viikko aikaa saada homma kokoon. Kasvari kasasassa. Kahden päivän yhden hengen työn tulos, womanpower. Muutaman kerran olisi kaivannut apukäsiparia.


Kasvulaatikot mahtuivat millilleen sisään. Laatikon pohjalle bokashia ja kasvimaan multaa. Päälle ostomultaa. Innokkaana tyttäreni istutteli muutamia kasveja paikoilleen.


Ensimmäinen yö olikin viileä, kynttilöillä lämpötila pysyi plussan puolella.


Tomaatit täydessä kukassa...


Chilissäkin alku....

Nyt on sitten haave kasvihuoneesta toteutettu. Jatkossa lisää haaveen edistymisestä...

1 kommentti:

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...