25. toukokuuta 2017

Taimistovierailu ja heti lähti lapasesta

No niin taas kävi kehnosti. Tavanomaiset vierailut tehty paikallisilla puutarhoilla. Ojavuon puutarhalla Kajaanissa homma karkasi käsistä. Edellisenäkin vuonna löysin sieltä monipuolisen valikoima mitä moninaisimpia hyötykasveja ja yrttejä.Kävin aiemmin keväällä jo katsastamassa kuulumisia. Olisi jo silloin tehnyt mieli lähteä avuksi koulimaan.


Vihdoin, koitti aika, jolloin kasvihuoneeni on valmistunut nyt piti löytää kasvihuoneeseen muutama tomaatti ja kasvihuonekurkku. Tästä löytyi ensimmäinen ostoskoriini.


Erikoisempi runkotomaatti oli jo heräteostos. Ennen tätä vaihetta olin ajatellut pysyväni  vain peruslajikkeissa.... Tämäkin oli heräteostos, mutta olisihan tuo mukava saada kirsikkatomaattejakin syötäväksi.

Sitten koriini sain suunnitellusti kaksi 'Tanskan vienti'- runkotomaattia. Tässä vaiheessa kaikki suunnitellut ostokset oli suoritettu ja kaksi heräteostosta. 

Mutta tomaattien juurialuehan jäisi paljaaksi, joten sinnehön voisi jotakin istuttaa lisäksi. Olin jo itse kasvattanut neljä basilikaa ja niille jotain ppiristävää seuraa pitäisi...


Näitä lähti yksi mukaan. 


Punalehtinen basilika olisi hauska väripilkku. Näitä lähti myös yksi koriini. 


'Piccoliino'-basilikan hellyyttävä nimi pehmitti munut ottamaan tämänkin.Kasvimaahan sain kesäkurpitsan. Nyt vaan pitää muistaa syödä kurpitsat aikanaan, eikä antaa kasvaa niistä liian suuria. Tässä ostokseni. Lisäksi mukaani lähti paprika, oliiviyrtti, korianteri ja kirveli sekä neljä laventelia. Eli siis puolitoista laatikkoa heräteostosta. En ole yhtään pahoillaan.

Ihan vielä en uskalla näitä istuttaa kasvihuoneeseen. Pidän niitä päivät sisäkuistilla ja yöksi kylmän tullen sisälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...