27. kesäkuuta 2017

Kasvihuoneen kuulumiset


Kasvihuoneessa kaikki on lähtenyt hyvin kasvuun. Kasvihuonekurkussa on jo muutama pieni kurkun alku. Minulla ei ole mitään kokemusta kurkun kasvatuksesta, siis aivan tuntemattomilla vesillä ollaan. 


Tässä lienee pari kurkun alkua... Nukkekotikokoa vielä. 

 

Chili kukkii jo. Näitä on kasvarissa kaksi. Tässä runkotomaatti 'Tanskan vienti'. Näitä on kaksi. Tomaatissa on jo isoja raakileita. Istuttaessa oli avoinna vain pari kukkaa. Kahdessakymmenessä päivässä on tapahtunut ihmeitä.


Tässä on punakuorinen, jossa oransseja raitoja oleva 'Red Zebra'. Tomaatin pitäisi olla normaalin kokoinen. On hieman hitaampi tavallista tomaattia, kun vasta muutama kukka.


Pari miniruukkutomaattia kukkii myös. Olivat vikahankinnat, olisi pitänyt ottaa pensastomaatit. Ostohetkellä kävi sekaannus...


Tässä kirsikkatomaatti 'Gardener's Delight, kukassa vasta.


Tomaattien juurella on erilaisia basilikoja, tässä kanelibasilika. Satoakin on jo saatu. 


Punalehtinan basilika. Yksi verso on suoralehtinen ja muut tällaisia ryppyisiä.


Yksi basilikoista on pienilehtinen lajike.


Tavallista basilikaa on useampi puska, niitä syöty jo tuntuvasti. Sitä näkyy tuossa vasemmassa reunassa. Oikealla on kohta syötäväkuntoista retiisiä. 


Eilinen heräteostos oli kaksi kappaletta maissia, yhteensä 1,5 euroa. Tilaa oli hieman kasvihuoneessa, niin mikäpäs ei... Tämäkin on minulle uusi tuttavuus!Toinen löysi paikkansa oikealla olevan jurovan paprikan ja vasemmalla olevan oliiviyrtin välistä. Oliiviyrttikin uusi tuttavuus.  Kiitos paikallisen puutarhan monipuoliselle ja ennakkoluulottomalle valikoimalle!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä ja lupaavalta näyttää kasvihuoneessa sadon suhteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vielä näyttää. Haastavat helteet vielä edessä...

      Poista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Perhoset puutarhassa

Puutarha , joka on rikas kasvustoltaan, tarjoaa suojaa ja ravintoa monille erilaisille perhoslajeille. Niittykasvit houkuttelevat kotipihal...