28. helmikuuta 2018

Kevään merkit -haaste

Sain Kevään merkit- haastetehtävän Puutarhan Lumo- blogin  Kruunu Vuokolta, kiitos. Kuvani ovat pitkin kevättä huhti-toukokuulta.

Ensimmäinen tulevan kevään merkki on kauppoihin tulevat tulppaanit. Minulla on oltava niitä aina maljakossa kun niitä on saatavilla. Kumma kyllä en ole lämmennyt tulppaaneihin perennapenkissä.Toinen kevään merkki on valon lisääntyminen ja sen aikaansaama siemenvarastojen kaivelu. Ensimmäisenä tekee mieli laittaa jotain heti syötävää kasvamaan. Minulla on vuosittain vesikrassia, herneenversoja ja valkosipulia kasvamassa. Ne ovat helposti leikattavissa leivän päälle ja lautaselle. Perhekin tykkää.


Sen jälkeen tekee mieli kylvää lisää... tulevan kesän kesäkukkia ja yrttejä... ja ikkunalaudat ja ikkunanvieripöydät täyttyy. Joka vuosi mopo keulii tässä vaiheessa aika pahasti.
Kolmantena kevään juttuna on uusi kasvu, niin sisällä kuin ulkonakin. Vaikka se on joka vuosi toistuvaa, niin aina se jaksaa kiehtoa.

Sisällä kylvetyt kasvit kasvavat silmissä, kaikki itävät ja mitään ei raski heittää pois... Ahtaus pöydillä kuuluu asiaan, viidakkomainen fiilis.Kasvun ihme myös ulkona kukkapenkeissäkin on jokavuotinen ilo.
Neljäntenä itselle tärkeänä kevätfiiliksen tuojana on tauoton linnunlaulu sekä pihamaan heräilevät siilit.Viidentenä keväisenä asiana mainittakoon korvasienestys. Ja se ensimmäisen kermaisen korvasienikeiton jälkeen ollaan jo askel lähempänä kesää.Mukavaa kevään odotusta!Tässä vielä haasteen säännöt:

1.Tee postaus ja kerro mistä sait haasteen.

2. Kerro viisi tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinua eniten. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi esim. maalis-, huhti- tai toukokuu.

3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia.

Haasteeni lähtee seuraaviin blogeihin:

Lappalainen etelässä-blogin Nila
Rikkaruohoelämää -blogin Between
Maatiaiskanasen Elämää -blogin Hilu12 kommenttia:

 1. Ihania kevään merkkejä <3 Kiitos haasteesta :) Olen kertaalleen tähän osallistunut ja tein postauksen huhtikuulta. Mutta voisinpa tarttua tähän uudelleen ja ottaa toukokuun käsittelyyn <3
  JEEEE, huomenna onkin jo maaliskuu. Hiphei <3

  VastaaPoista
 2. Kauniit kevään merkit! Minulla taitaa olla siemenstressi. Huoks. Noin sata pussia odottaa kylväjäänsä. Ikkunoille ei mahdu. Ovat täynnä pelargonioita. No, huomenna alkaa virallinen kevät ja on sitä odotettukin!

  VastaaPoista
 3. Todella kivoja ja kauniita kevään merkkejä. Tuo siilikuva on mainio.
  Kiitos vastauksesta haasteeseeni ja mukavaa alkavaa maaliskuuta.

  VastaaPoista
 4. Kivaa löytää alkuun panemansa haaste täältä. Tuo korvasienijuttu oli ihan erikoista. Kiitos postauksestasi!

  VastaaPoista
 5. Kauniita keväisiä kuvia! Ikkunalauvalla tulloo ahasta joka kevät!
  Meillä on ollu nyt monta peräkkäistä kuivoo kevättä ja korvasienet jiäp vuan haaveeks! Pittää kuitenkin aina käyvä kahtelemassa.

  VastaaPoista
 6. Onpa kauniita ja keväisiä kuvia ja ihana siili! Korvasieniä jonkin verran ollaan kerätty, niiden maku on tosi ihana :D. Keväällä tekee mieli kasvattaa vaikka mitä, ikkunalaudalla on ruuhkaa.

  VastaaPoista
 7. Herkullisia versoja ja ihanaa kevään vihreyttä. Siili on niin söpö. Täälläkin kevätkasvatukset kovaa vauhtia käynnistymässä ja purkkiarmeija lisääntyy ja pikkuhiljaa valloittaa suuren osan asunnon pöytäpinnoista. :-) ~Katja

  VastaaPoista
 8. Onpa nuo herneenversot terhakkaan ja herkullisen näköiset. Korvasienikeittoa on joskus tullut keitettyä. On se vaan niin hyvää.
  Kiitos, otan haasteen mielelläni vastaan. Samaan tai samantyyppiseen olen talven mittaan vastannut, mutta ei haittaa, keväästä riittää postattavaa ja kuvia useampaankin postaukseen.

  VastaaPoista
 9. Upeita kuvia, niin kivoja kevään merkkejä:) Oikein ihanaa viikonloppua sinne♥

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia ja terhakoita versoja, kiva postaus keväänmerkeistä <3 Inkeri puutarhurintytar.blogi.net

  VastaaPoista
 11. Kevään tulo on niin ihana asia. Sitä odottaa joka vuosi yhtä kiihkeästi. Siemenet, ensimmäiset itäneet ja pikkuiset taimet, saavat tarhurin sydämen pamppailemaan. Kivat kuvat.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...