Leikkasin toisen ruohosipulipuskistani sängelle. Edessä kuivaaminen. Kaupassa kuivattu ruohosipuli on niin ruokottoman kallista, että olen itse kuivannut aina tarvitsemani. Siinä ei pieni kuivausprosessin sähkökulutus haittaa. Silti jäädään plussalle.
Ruohosipuli ehti kukalle. Keräsin kukat maljakkoon. Ne vain piti siirtää sisältä ulkokuistille, kun haisivat niin voimakkaalle sipulille. Ei sipulin hajussa/tuoksussa mitään vikaa ole mutta rajansa kaikella.
Sipulisilppua tuli pari litraa.
Reilu neljä desiä pellille ja uuniin 60-80 asteeseen. Uunin luukku raolleen, käytin luukun väliin kiilattavaa veistä. Näin kosteus pääsee pois uunista. Aikaa kuivumiseen meni reilu tunti pelliltä.
Taustalla erä basilikaa odottamassa samaa käsittelyä.
Itse olen säilönyt ruohosipulia pakastamalla. Kannattaa kokeilla. Silppuat lehdet ja heität pakastusrasiaan ja pakkaseen. Ei mene aikaa eikä vaivaa uunissa kuivattamiseen. :)
VastaaPoistaPitääpä kokeilla tuota sipulin kuivaamista. Kiitos vinkistä.
VastaaPoista