26. kesäkuuta 2016

Lehtokotiloiden kahvikekkerit

Lehtokotilo-ongelma ei ota laantuakseen, etenkin jos tontin aidan toisella puolen ei ongelmalle tehdä mitään.


Kuulin tuttavaltani amerikkalaisesta sivustosta, jossa kehoitettiin ripottelemaan kahvinporoja lehtokotiloiden tielle. Kahvin kofeiini toimii hermomyrkkynä ja porot samalla parantavat maata.


Tietenkin nautin itse ensi kahvit ja kuivattelen käytetyt kahvinporot kotiloille. Olen käynyt ripottelemassa kuivatut porot tontin laidalla olevien pensaiden juurille. Sieltä niitä kotiloita ennen on tullut, nyt ei enää (ainakaan niin paljon)! Muutamaa kotiloa varten on vähän 'työläs' keitellä kiehuvia vesiä.


Kerran keksin kokeilla kuivaa pikakahvia lasipurkin pohjalla. Jos kerta kahvinporot tappaa, niin pikakahvihan on moninkerroin vahvempaa... Hillopurkissa on kolme ruokalusikallista pikakahvijauhetta.Vastedes käytän vain pikakahvia pienille erille etanoita! Kannellinen lasipurkki on näppärä säilyttää puutarhassa. Löytyneet kotilot on helppo pudottaa purkkiin, pieni hölskytys ja kotilot ovat liikkumattomia. Homma toimii vaikka pikakahvi ei ole kuivaa. Etanaoista erittyy hieman nestettä, sekin liemi näyttää olevan yhtä tappavaa. 
Kuin paksua kahvia.  

Kun purkki on täynnä, olen tyhjentänyt sisällön sekajätteeseen. Purkin huuhtelun jälkeen sisään uudet pikakahvijauheet ja etanoiden kahvikestit alkakoon!4 kommenttia:

 1. Kiva idea. Mukavaa, että etanat ovat vähentyneet pihaltasi.

  VastaaPoista
 2. Täytyypä kokeilla tuota kahvinporokikkaa pensaiden tyvelle ja kukkapenkkeihin. Itse kerään kotilot tyhjentyneisiin pesuainepurkkeihin, joihin lorotan muutaman desin laimentamatonta etikkaa. Se tappaa kotilot. Kun purkki on täynnä, laitan sen sekaroska-astiaan. Nyt alkaa jo olla talon joka nurkalla oma purkkinsa, jotta ei tarvitse kauas kävellä kotiloita nähdessään. Ei tule kiusausta nakkailla niitä takaisin kukkapenkkehin. Etikka ei onneksi ole kallista ja ostankin kerralla sellaisen ison pänikän. Riittää vähäksi aikaa ja tyhjennyttyään yhteen kolmannekseen pääsee sekin purkki kotiloiden keräysastiaksi. Siinä on sopivan suuri suuaukko ja mahtuu vähän enemmän kerättävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between vinkistä, pesuainepurkki olisi rikkoutumatonta materiaalia, eikä tarttis huuhdella.

   Poista
 3. Minun puutarhani on onneksi säästynyt noilta kotiloilta lähes täysin. Ferramolia on kuitenkin aina saatavilla ja laitankin sitä varuiksi istutuskuoppaan, kun istutan puutarhamyymälästä hankkimani uuden kasvin. Mullan sisällä mahdollisesti lymyävät kotilonmunat saavat kehittyessään aikuisiksi syödäkseen torjunta-ainetta.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Perhoset puutarhassa

Puutarha , joka on rikas kasvustoltaan, tarjoaa suojaa ja ravintoa monille erilaisille perhoslajeille. Niittykasvit houkuttelevat kotipihal...