1. kesäkuuta 2016

Kasvimaa uusiksi osa 1

Kasvimaamme on ennen ollut pelkkä ruohoton pläntti nurmikossa. Minua on inhottanut kokoalue niin, ettei siitä ole edes kuvaa. Nurmikko tahtoi levitä kasvimaalle ja multa oli niin rikkaruohoista, että loppukesästä menetin toivoni ja annoin rehottaa. Viime kesänä city-rusakotkin kävivät popsimassa viljelykseni. Eipä paljoa naurattanut.


Keväällä otin sitten itse toimeksi. Kaivoin kasviman ympärille lautareunuksen ja ankkuroin sen pitkillä tolpilla maahan. 


Päällystin maan mansikkakankalla. Kiinnitin liepeet syvälle laudan ja mullan väliin. Kankaan päälle asettelin lavakaulukset, jotka käsittelin puunsuojalla ja sisustin patolevyllä.


Sain projektiini tyttärenikin avuksi.


Tässä vaiheessa odotellaan puutarhalta kasvimaahan multakuormaa. Totesin, että tuohon en ala ostomultaa ostamaan. Voin parannella maata sitten omalla bokashimullalla. 

 Keskelle kasvimaata löysi paikkansa vanha kennomuovinen lava. Siihen oli tarkoitus laittaa taimet ruukuissaan karaistumaan tai ruukutuksen jälkeen kunnolla juurtumaan.

Kasvimaa valmistui  toukokuun lopussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Perhoset puutarhassa

Puutarha , joka on rikas kasvustoltaan, tarjoaa suojaa ja ravintoa monille erilaisille perhoslajeille. Niittykasvit houkuttelevat kotipihal...