27. heinäkuuta 2018

Punertavaa kukintaa kuistilla

Kuistille kertyy vuosittain runsaanlaisesti kukkia, vaikka tarkoitus olisi aina niitä vähentää ja siirtää niitä ulos. Tänä vuonna kasveja on tuotu kuistille pakoon hellettä ja rankkoja sateita. Siten ne ovat löytäneet paikkansa ja jäänet sinne. Muutamia kasveja on tuotu kuistilta kuumuutta pakoon hetkellisesti sisällekin.


Maljaköynnös on lahja sisareltani. Minulle uusi tuttavuus. Kukinta jatkuu edelleen ja nuppua riittää. Löytyisiköhän sisältä paikka talveksi?


Kissanhäntä roikkuu kelloköynnöksen yläpuolella ja tekee solkenaan punaisia karvapötkylöitä.

Osa pelargonioista pääsi ukkini tekemään kukkatelineeseen. Teline on viritelty suuren penkin päälle, joten kukat yltää auringonpaisteeseen alahyllyltäkin. Takimmaisena on pieni ja kertaalleen latvottu 'Tant Hanna', 'Kronprinsess Mary' on komeasti kukassa. Sen etupuolella on Princess Maria ja etummaisena 'Anita'

Alahyllyllä on pistokaskasvatuskokeilu kissanhiekassa. Lähinnä punaista 'Mårbacka'a. Palaan ehkä tämän jälkeen takaisin hiekkamultaan. 



Fireworks on nyt parhaassa kukassaan. 

Tässä näkymä kuistin ovelta oikealle. Päätyikkunalla kaksi chiliä, jotka kasvoivat kilpaa vain pituutta, niistä tuonnempana. Etualalla hieman typistetty punainen 'Mårbacka'.

Etuovelta vasemmalle on tällainen näkymä. 

Värinokkonen on tämän kesän uusi tuttavuus. Niiden lehtien väritykset ovat toinen toistaan upeampia. Ylläoleva muuttuu kamerassa tiilenpunaiseksi, mutta on oikeasti punaisempi. 

Tämä värinokkonen pisti silmään pinkillä värillään. Nämäkin yritetään talvettaa sisällä...

Pelargoniat kuuluvat tällekin puolelle kuistia, tässä 'Red Pandora'.

Tämä nimetön pelargonia oli ulkona puutarhapöydällä, nostin sen kuistille sateen uhatessa viikko sitten. Sittemmin se jäi kuistille. Tämän tummaan punaisuuteen ihastuin aikanaan mutta kamera ei saa sitä esille ollenkaan. Nyt saan ihailla sitä joka kerta ulos mennessäni.  




Apen perintövaa'alla kuistin pöydällä on vanhin nimetön pelargoniani.

Keskemmällä pöytää hieman varjommassa on käenkaali (Rosa oxalis 'Triangularis'). Tämän sain postitse eräältä harrastajalta. Tämän lehdet ovat se juttu. 

 Vaaleat kukat vain korostavat lehtien tummuutta. 


Tämän vuotinen inkiväärin kasvatus on hieman menestyksellisempi. Uusia alkuja nousee vieläkin. 

Mummonpalsami ei ole tänä kesänä menestynyt hyvin. On jäänyt tänä vuonna kooltaan pienemmäksi.

Jättikukkainen verenpisarakin tahtoo kärsiä kuistilla kuumuuden vuoksi. 


Kuistilla on  myös kaksi 'Blue Sarah'ia. Toinen on tuotu voimakkaasta tuulesta ja rankkasatesta turvaan kuistille ja sille tielle jäi.

Siinä erilaisia punasävyjä kuistilla. Tämä sävy näyttää olevan vallalla yleensä kasvivalinnoissani. 

Onko teillä muilla suosikkivärejä kukkien suhteen?

Loppukevennyksenä Blue Sarah'in 'tuima, irvistävä nuppu'.


Antoisaa viikonloppua.

5 kommenttia:

  1. Niin ihania kuvia ja kukkijoita! Nuo Pelargoniat on sitten kauniita, tänä kesänä olen niitä oikeastaan ensimmäisen kerran vasta itse osannut ostaa, ovat kyllä kestäneet tosi hyvin näitä helteitä:) Aurinkoista alkavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Minulle on oikeastaan tänä kesänä avautunut kunnolla tuo pelargonioiden maailma. Tieto ei lisää tuskaa, vaan syventää koukkuuntumista. Näin on käynyt minulle.

    VastaaPoista
  3. Tämähän on sitä runsainta aikaa puutarhassakin.

    VastaaPoista
  4. Kauniita pelakuita ja hienot värinokkoset. Minullakin kukkien värimaailma painottuu yleensä pinkin, violetin ja vaaleanpunaisen sävyihin, eli jotenkin aina sitä valitsee tutun ja turvallisen suosikkisävyn :)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...