25. elokuuta 2017

Kasvimaan vahtiEilen kotiin tullessa huomasin naapurin kissavanhuksen kasvimaalla. En ole havainnut kasvimaalla kissankuoppia. Isäntä manaa nurmikolla pensasaidan vierellä olevia kakkareita. Onneksi nurmikko kelpaa. 


Eihän se kissan syy ole kun käy kakilla naapurissa. Omistajahan se kissansa opettaa ja päästää ulos. Minua vain hirvittäisi laskea omaa kissa ulos. Tuossa kadullakin ajavat niin kovaa, jotta eivät ehdi edes siiliä väistää. 

Minä pidän kissoista mutta olemme kaikki sille allergisia. Jäin jututtamaan kissaa. Aiemmin on lähtenyt hyvin nopeasti omaan pihaan.  Siinä mietitään, lähteäkö livohkaan vai......sitä tultiin oikein rapsutettavaksi, niin luulin. Haisteltiin tarkkaan ja kun hajut oli rekisteröity jatkettiin häntä pystyssä matkaa kohti kotia kadun toiselle puolelle. Eipä taida olla sinusta enää lintujahtiinkaan, niin kankeaa on kulku. Kunhan edes hajuillasi ja läsnäolollasi pitäisit rusakot poissa...


5 kommenttia:

 1. Suloinen vieras�� Meilläkin paljon liikkuu kissoja eikä se haittaa, välillä vaan hirvittää että nouseeko tuoreet taimet pintaan kun ovat niin innolla rapsuttaneet tuoretta multaa:) Ihanaa viikonloppua sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapsutusvahinkoja ei meillä ole tänä kesänä tullut. Ei noiden kissojan kulkua voi estää, eikä ole tarvis. Kolme ainakin pitää pihaa reviirinään. Olen kattanut kasvimaatakin siten, että huonompi rapsutella. Nyt kasvit itse jo peittävät kasvullaan, ettei sekaan mahdu. Mukavat viikonloput.

   Poista
 2. Kaunis kissa, eikä selvästikään enää ihan nuori. Meillä on 16-vuotias Juuso-kissa, joka ei ulkoile vapaana. Haluan tietää, missä se kulkee ja haluan sen elämän olevan turvallista. Ehkä kissa olisi onnellisempi saadessaan olla vapaa, mutta ympäristömme ei ole kissalle turvallinen. Naapuristossamme asuu pari kissanvihaajaa, jotka ovat ilmoittaneet tappavansa jokaisen heidän tontilleen tulevan kissan. Lisäksi liikennettä on aika paljon. Aika monta vierasta kissaa tässä meidänkin pihapiirissä vierailee, mutta niistä ei onneksi ole ollut kovin paljon haittaa. Kerran eräs ennalta tuntematon kissa hyökkäsi Juuson kimppuun ja puri sitä niin, että Juuso piti viedä eläinlääkäriin ommeltavaksi. Ympäristössä on sen verran runsaasti vessapaikkoja, ettei tarvitse minun kukkapenkeissäni tönkiä. Yleensä kissa peittelee huolellisesti jätöksensä, mutta toki sen kuopimisen jäljet näkyvät, jos käynneistä tulee säännöllisiä. Soisin kyllä, että varsinkin tiheästi asutuilla alueilla jokainen kissanomistaja ulkoiluttaisi lemmikkiään valvotusti. Ihan jo kissan turvallisuuden vuoksi, mutta myös naapureita ajatellen.

  VastaaPoista
 3. Tulin kurkistamaan blogiasi kun huomasin sinun liittyneen lukijakseni. Lämpimästi tervetuloa! En muuten olisi tiennytkään blogisi olemassaolosta mitään. Kivaltahan täällä näyttää, joten jäin seuraamaan.

  Meillä ei ole kissaa, mutta mekin saamme iloita naapurin kissasta. Olen istuttanut sille mirrinminttuja :)

  VastaaPoista
 4. Kisut ovat kyllä söpöjä. Mutta ymmärrän, miksi monia suututtaa vieraiden kissojen pissailu pihalla. Kyllähän se osaa melko äreä tuoksu olla ;) Niin kauan kuin naapurien kisut eivät pissaa meidän rappusille, eikä hätyytä kanoja, ovat meille kyllä tervetulleita :)

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...