22. toukokuuta 2012

Tästä se lähtee...

Kesä on ainakin täällä pohjoisessa vajaan pari viikkoa jäljessä. Ryhmäkukkia ei taida uskaltaa istutella ulkosalle tämän kuun puolella, on lupailtu hallaöitä. Onneksi sentään aikaiset kukkijat ovat nostelleet kuitenkin jo päitään.


Kevätesikko on mielestäni kiistanalainen kasvi. Kaunis kukkija keväällä, mutta tahtoo levitä rikkaruohon lailla joka paikkaan.



Idänsinililjat ovat lemppareitani. Onneksi niitä löytyy äitini ja ystäväni pihoilta.



Valkovuokko valtaa kukkapenkkiä. Kesäksi se 'häviää', olenpa aikaisemmin kaivanut loppukesällä sen tilalle toisen perennan, kun en muistanut sen olemassaoloa. Valkovuokko hävisi. Tämä on 'turvassa' äitini penkissä.



Helmililja on ehdoton suosikkini. Sen toinen nimi 'helmihyasintti' innoitti kutsumaan odotusaikanani syntymätöntä tytärtäni 'Hyasintiksi'! Synnyttyään hänestä kastettiin Helmi!





Narsissit häikäisevät joka kevät sanattomaksi.



Raparperi äitini kasvimaalla työntää nyrkin kokoista silmua. Joskohan pian pääsisi ensimmäiselle raparperisopalle? Ensi viikolla varmaan jo, nams....

1 kommentti:

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...