12. syyskuuta 2017

Ilmasipuli, suosikkini


Olen vuosia sitten saanut äidiltä muutaman ilmasipulin. Niitä on helppo kasvattaa ne talvehtivat maassa ilman eri toimenpiteitä, ilman peittelyjä. Tätä helpompaa kasvia kasvimaasta saa etsiä, no ehkä raparperi kenties on toinen sellainen.


Ilmasipuli lähtee keväällä versomaan todella nopeasti. Minulla on 6 sipulia ja tilaa ne vievät 60 x  50 cm kasvimaan viljely laatikosta. Sen lehtiä ja voi käyttää sellaisenaan salaatteihin keittoihin. Mutta parasta on sen  ilmaan muodostuvat hauskat pikkusipulit. 


Kesällä se tekee yhden tai kaksi kukkavartta joitten päähän muotoutuu pieniä sipuleita. Sipulit jäävät pienikokoiseksi maksimissaan halkaisija 3cm. Ryppäässä voi olla viidestä kuuteenkin sipulia.


Pienet sipulit ovat kyllä hieman työläitä kuoria syötäväksi. Mutta olen käyttänyt kuitenkin näitäkin aivan normaalisti tavallisen sipulin tapaan. Lisäksi tämä on ihan kiva, huomiota herättävä erikoisuus kasvimaassa.

Satoa tänä vuonna tuli hieman edellisvuotta enemmän, noin 1/2 kg ja sipulit olivat suurikokoisempia. 

 

Yllä tänä päivänä kerättyä satoa kasvimaalta kasvihuoneesta ja kuistilta.

17 kommenttia:

 1. Ihanaa satoa olet saanut puutarhastasi. Itse kasvattamat maistuvat ihan parhailta! Kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 2. Onpas hauskannäköinen!:) ja voi miten komeasti onkin satoa tullut....nuo kaikki on varmasti niiiiin herkkua😍 Mukavaa viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä pistää kasvimaalla silmään ja on herkkua!

   Poista
 3. Käytämme paljon ruoanlaitossa sipulia sen terveellisyyden ja tietysti myös maun vuoksi. Noita ilmasipuleita pitääkin kokeilla kasvattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isotöistä tuon sipulin hoidossa on vain kuoriminen ;)

   Poista
 4. Täältähän löytyikin mukava blogi...täynnä kauniita kuvia..:)

  VastaaPoista
 5. No onpas hauska sipuli. En ole tuosta kuullutkaan.
  Hyvin on satoa tullut.
  Minulla ei raparperi kasva vaikka sanotaan, että on helppo kasvi. Ja kasvaa missä vain.
  Onko sinulla vinkkejä antaa ensi kesäksi saada raparperi kasvamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raparperi vaatii voimaa, lannoitusta. Hyvän kevätlannoituksen lisäksi olen silpunnut raparperin juurelle otettujen raparperin varsien lehdet katteeksi. Sinne ovat hävinneet ja satoa tullut.

   Poista
 6. namskista, mitä satoa <3 Tuo ilmasipuli vaikuttaa mielenkiintoiselta. Sitä tarvitseekin kokeilla :) Mukavaa viikonloppua Sinulle!
  Blogini facebook sivuilla on arvonta, käy toki osallistumassa :)

  VastaaPoista
 7. Mukava tuo ilimasipul, sitä on kasvatettu ennenvanhaan meilläkin, pittää ottoo uuvestaan kasvatettavaks. Hyvä kun esittelit. Sipulii miekin käytän paljon. Hyvin oot sattuuu suanu ja kauniisti on esillä!

  VastaaPoista
 8. Heipsistä, löysit blogini ja tulinkin vastavierailulle! Ihana blogi! Ilmasipulia mulla oli jokunen vuosi sitten, johonkin se hävisi, täytyykin hankkia sitä uudestaan.
  Mukavaa syksynalkua sinulle! Liitynkin lukijaksesi.

  VastaaPoista
 9. Tosi rehevän näköiset sipulituppaat. Kyllä noita kelpaa kasvattaa!

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus ja siitä tuli mieleen että missä minun yksi sipulini on. Se pitää tarkistaa ensi tilassa. Tämä sipuli ei ole hyvin yleisesti viljelty. Hieno vanha kasvi.Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 11. Komeat sipulikasvustot ja ihanasti olet saanut satoa! Ilmasipulia olisikin kiva kokeilla. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Perhoset puutarhassa

Puutarha , joka on rikas kasvustoltaan, tarjoaa suojaa ja ravintoa monille erilaisille perhoslajeille. Niittykasvit houkuttelevat kotipihal...