5. syyskuuta 2016

Vanha kunnon huonepalsami

Viime kesänä löysin kirpparilta huonepalsamin taimen. Muistan lapsuudessa mummollani olleen noita kuistin ikkunalla. Sain siitä siemenet talteen ja tänä keväänä ne itivät sataprosenttisesti. Ne taimikuvat vei valitettavasti puhelimeni, joka mykistyi ja jätti kuvat sisälleen. 


Vasemmanpuoleinen on viimevuotinen emokasvi oikeanpuoleinen on tämänvuotisista yksi siemenkasvatettu. Lannoitin koko kesän niitä bokashipissalla. Ei mummonikaan aikanaan saanut palsameitaan haaroittumaan noin kuin nyt tänä kesänä onnistui. Lasken sen nyt osin lannoitten ansioksi.


Tämä kuva on otettu nyt syyskuussa. Pituutta on tullut yli 30 cm lisää. Kuihtuneet kukat ja osan siemenkodista olen poistanut sitä mukaa kun niitä tulee. Tukea ei tarvitse, vaikka korkea onkin.
Siemnkotia olen jättänyt vain muutaman kasvia kohden kypsymään. Näin olen saanut kukintaa jatkettua pitempään. Nytkin on vielä nuppuja aukeamassa.


 Taatusti ensi vuonnakin kylvökaleteriini kuuluu huonepalsami. Pitäähän sen verran perinteitä kunnioittaa, mummoni vuoksi.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa jutustelua minun yhdestä "tämä-pitää-olla-joka-kesä" suosikkikukastani. Kaunis se on, ja melko helppohoitoinen vanhanajan kesäkukka. Hienoa että sinäkin otat sen myös ensi kesän kukaksi!

    VastaaPoista
  2. Kaunis huonepalsami. Olinkin ihan sen unohtanut.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...