19. huhtikuuta 2013

Ennen ja jälkeen kuvia

Selasin eräänä päivänä vanhoja kuvia pihakohteista. Kokosin pienen kuvakavalkadin, kuinka verraten pienillä jutuilla saadaan pihan ilmettä siistittyä merkittävästi.

Tässä oli ajettu sivulle heittävällä ruohonleikkurilla siten, että heinä oli lentänyt seinän viereen. Muutamassa vuodessa siisti sepelipinta näyttää tältä.

Talon isännän taidonnäyte kestää katseita. Kivet on saumattu maakostealla betonilla ja kiveys on helppo lakaista puhtaaksi heinistä ja lehdistä. 


Talonyhtiön roskakatoksen laatat ovat heiluneet jo vuosia. Pääsyynä olematon routaeriste.

Piharemontin yhteydessä uusittiin routaeristys ja laajennettiin laatoitusta. Nyt on ilo mennä viemään roskapussia ilman pelkoa kompastumisesta.


Pihan rajauksien siistintä on verraten helppoa. Tässä oli nurmikko päässyt leviämään reunakiven yli.Kolme marjaomenapensasta oli saada tappotuomion, kun asiakkaan mielestä niiden juurialue oli aivan liian hankala hoitaa. Pensaat oli aikanaan istutettu metrin istutusvälillä. 

Juurialue katettiin märällä sanomalehdellä ja päälle kuorikatetta. Pintojen rajaus tehtiin betonikivellä. Pensaat tulivat uudella tavalla esille. Rajanaapurikin oli kuulemma kysynyt, mistä he olivat saaneet ostettua noin suuria pensaita, vaikka pensaat ovat olleet vuosia paikassa, joka oli nähtävissä heidänkin pihalleen.  

5 kommenttia:

 1. Juuri noin, ei tarvita aina edes suuria ponnisteluja ilmeen kohottamiseen ja tulee kerta laakista kunnollista. Hienoja muutoksia ja näkyviä!

  VastaaPoista
 2. Noin se toimii tekevällä ja hoksaavalla. Siis kivet ovat ihania!

  VastaaPoista
 3. Aivan huippuhienot ennen-jälkeen -kuvat! Näistä saa inspiraatiota itsekin uudistaa rempalleen menneitä paikkoja. Kiitos :-)

  VastaaPoista
 4. Miten sait reunakiven yli levinneen nurmikon pois ?

  VastaaPoista
 5. Päivi, minulla oli terävä puukko, jolla leikkasin heinät ja turpeet poikki. Terä vain pystyyn reunakiven ja mullan väliin ja leikkaavaa liikettä. Tosin puukko meni sen jälkeen teroitukseen, mutta oli sen jälkeen kuin uusi.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Runollinen, ihana voipallo

Kullero (Trollius europaeus) on kuulunut lapsesta pitäen ehdottomiin lempikukkiini. Silloin lähinnä ihailin kulleroita luonnossa. Koti...