13. heinäkuuta 2012

Puistokierros Kajaanissa


 Eräänä kauniina lauantaiaamuna kiertelin kaupungin keskustan puistoalueita ja ihastelin lajirunsautta. Suvantopuisto sijaitsee Kajaaninjoen rannassa.


 Maisema keskustaan päin. Puiston koristeomenapuissa on tänä kesänä ollut jotakin vikaa. Aikaisempina vuosina ovat kukkineet kauniisti.

  Puistoon on tehty runsaasti kivitöitä.


 Perennaistutuksia on kymmeniä metrejä, kukintaa koko kesäksi.


Vuorimänty, korallikeijunkukka sekä hopeahärkki muodostivat näyttävän kokonaisuuden.
Urho Kekkosen Puisto sijoittuu sekin keskustan tuntumaan, kaupungin kirkkojen väliin. Omenapuiden alla ei kasva nurmikkoa. Mittava pyöreä nauhus-jaloangervopenkki kukki alkukevään narsissein ja nyt odotellaan jaloangervojen kukintaa.
Keskellä puistoa on kuvanveistäjä Pekka Kauhasen tekemä Kekkosen muistomerkki 'Suuri Aika'. Korkeus on 8 metriä, aika vaikuttava näky. Veistos oli ensimmäinen Suomen presidentille omistettu Helsingin ulkopuolinen muistomerkki. Kajaani oli aikoinaan Kekkosen koti- ja koulukaupunki.


 
Tarhakalliokieloa, tulikellukkaa, kesäpikkusydäntä ja päivänliljaa kasvava vaikuttava penkki ei pääse kuvassa oikeuksiinsa.

Puistosta löytyi japaninruusukvitteni, vielä kukassa.
Olipa edellisestä puistokierroksesta aikaa useampi vuosi, kierros yllätti positiivisesti. 2 kommenttia:

  1. Kauniilta näyttää puisto, hienoja muotoja ja hyviä kasvivalintoja..ammattilaiset osaa.. pitäs pistäytyä joskus katsomassa :)

    VastaaPoista
  2. Olen myös monena kesänä kulkenut Kajaanissa joen rantoja ja ihastellut sitä kaikkea! Kajaani on kaunis kaupunki. Nyt on ohi barokkifestivaalit ja taitaa olla runoviikotkin. Vai onkohan ne juuri menossa?

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Perhoset puutarhassa

Puutarha , joka on rikas kasvustoltaan, tarjoaa suojaa ja ravintoa monille erilaisille perhoslajeille. Niittykasvit houkuttelevat kotipihal...