1. toukokuuta 2010

Istuttamisesta

Kohta alkaa täällä meidänkin leveysasteilla (V) olla puiden ja pensaiden istutusaika parhaimmillaan. Pitää kuitenkin hieman malttaa mielensä. Liian aikaisella istutuksella ei voita mitään, se ei jouduta kasvua ollenkaan. Pelkkä istuttaminen ei takaa kasvin menestymistä, vaan sekin tarvitsee jälkihoitoa.Esimerkiksi puun hoidoksi ei riitä, että se on saatu maahan. Vaan istutuksen jälkeen on huolehdittava tukikeppien kunnosta ja että tukinaru ei kiristä liikaa rungon kasvaessa tai hankaa rungon pintaa rikki. Myös rungon suojat on syytä poistaa ajoissa.Tässä on istuttaja unohtanut poistaa istuttamansa lehtipuun tukinarut. Naru oli kuronut rungon lähes poikki!Tässä esimerkki maailmalta. Kuinka käy, jos rungon suoja jää rungon ympärille vuosiksi? Tämänkin olisi saanut poistaa jo vuosia sitten. Katkeamisriski tällä vaahteralla suurenee vuosi vuodelta ellei spiraalia poisteta. Tämä puu on Savossa.

2 kommenttia:

  1. Onpa hyviä ja havainnollisia kuvia! Itse opiskelen puutarhuriksi Jämsässä ensimmäistä vuotta. Missä sinä olet opiskellut ja kuinka pitkään olet ollut alalla?

    VastaaPoista
  2. Kiinnostuksen kasveihin ja puutarhanhoitoon olen imenyt kaiketi äidinmaidossa. Se oli pitkään vain harrastuksena. Olen aikuisopiskellut Muuruvedellä puutarhuriksi erikoistuen viherrakentamiseen. Valmistuin 2007. Siitä lähtien olen toiminut alalla yrittäjänä.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani. T. JaanaS, Pihapiika

Perhoset puutarhassa

Puutarha , joka on rikas kasvustoltaan, tarjoaa suojaa ja ravintoa monille erilaisille perhoslajeille. Niittykasvit houkuttelevat kotipihal...